recepten: Groentepaella
45 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 4 grote wortelen
- 1 courgette
- 4 tomaten
- olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- 200 g diepgevroren erwtjes
- 1 citroen
- 150 g sojascheuten
Kruiden
- 2 teentjes knoflook
- kurkuma
- chilipoeder
- paprikapoeder
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in je koelkastCombi
Combineer deze paella met zeevruchten naar keuze en je hebt voor elk wat wils.Bereiding
- 1Snijd de paprika’s, wortelen, courgette en tomaten in kleine stukjes.
- 2Verhit olijfolie in een grote pan/wok.
- 3Fruit de wortelen en de paprika, voeg nadien ook de tomaten en de geperste knoflook toe.
- 4Laat zachtjes sudderen op een medium vuurtje.
- 5Voeg de paellarijst toe en giet reeds een deel van de bouillon in de pan.
- 6Laat de rijst ongeveer 15 minuten sudderen. Roer regelmatig om.
- 7Het type rijst dat je gebruikt, bepaalt hoeveel bouillon/ vocht je nodig hebt. Voeg daarom niet alles in een keer toe.
- 8Voeg daarna de courgette en de erwtjes toe en roer deze door de paella.
- 9Kruid met droge kruiden en leg er enkele citroenschijfjes op.
- 10Laat verder nog een tiental minuutjes garen.
- 11 Om aanbranden te voorkomen, giet je steeds kleine hoeveelheden bouillon bij.
- 12Wanneer je rijst bijna klaar is, mag je de sojascheuten toevoegen.
- 13Verwijder de citroen voor het serveren van je paella.