Categorieën

recepten: Groentepaella 

Groentepaella

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 grote wortelen
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 g diepgevroren erwtjes
  • 1 citroen
  • 150 g sojascheuten

Kruiden

  • 2 teentjes knoflook
  • kurkuma
  • chilipoeder
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in je koelkast

Combi

Combineer deze paella met zeevruchten naar keuze en je hebt voor elk wat wils.

Bereiding

  • 1Snijd de paprika’s, wortelen, courgette en tomaten in kleine stukjes.
  • 2Verhit olijfolie in een grote pan/wok.
  • 3Fruit de wortelen en de paprika, voeg nadien ook de tomaten en de geperste knoflook toe.
  • 4Laat zachtjes sudderen op een medium vuurtje.
  • 5Voeg de paellarijst toe en giet reeds een deel van de bouillon in de pan.
  • 6Laat de rijst ongeveer 15 minuten sudderen. Roer regelmatig om.
  • 7Het type rijst dat je gebruikt, bepaalt hoeveel bouillon/ vocht je nodig hebt. Voeg daarom niet alles in een keer toe.
  • 8Voeg daarna de courgette en de erwtjes toe en roer deze door de paella.
  • 9Kruid met droge kruiden en leg er enkele citroenschijfjes op.
  • 10Laat verder nog een tiental minuutjes garen.
  • 11 Om aanbranden te voorkomen, giet je steeds kleine hoeveelheden bouillon bij.
  • 12Wanneer je rijst bijna klaar is, mag je de sojascheuten toevoegen.
  • 13Verwijder de citroen voor het serveren van je paella.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in