Categorieën

recepten: Groentenstoofpotje met Indische kruiden 

Groentenstoofpotje met Indische kruiden

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 200 g sluimererwten
  • 12 tal krielaardappelen
  • 1 gele of rode zoete paprika
  • 7 tal champignons
  • 2 tomaten
  • Kokosmelk
  • Olijfolie

Kruiden

  • Handvol koriander
  • Handvol basilicum
  • 1/2 chilipeper
  • Indische kruidenmix
  • Peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Bak voor de liefhebbers wat kippenblokjes goudbruin.

Bereiding

  • 1Verhit olijfolie in een hoge pan of wok.
  • 2Voeg een flinke scheut kokosmelk toe aan je olie.
  • 3Doe je bloemkool in kleine roosjes.
  • 4Was ze en voeg toe aan je kokosmelk.
  • 5Voeg regelmatig een beetje water toe, zodat niets kan aanbrandern.
  • 6Voeg je sluimererwten toe en nog wat kokosmelk.
  • 7Laat zachtjes pruttelen.
  • 8Kruid met droge kruiden.
  • 9Kook ondertussen je krielaardappelen bijna gaar.
  • 10Snij je verse kruiden fijn en voeg toe aan je groenten.
  • 11Snij je chilipeper fijn en meng onder je stoofpotje.
  • 12Snij je paprika in ringen of reepjes.
  • 13Snij je tomaten in blokjes en voeg samen met de paprika toe.
  • 14Snij de champignons in vier voeg ze toe en laat alles zachtjes sudderen.
  • 15Snij je aardappelen in schijfjes of stukjes en meng onder de groenten.
  • 16Proef even en indien nodig nog wat bijkruiden.
  • 17Je bloemkool en sluimererwten mogen gerust nog wat knapperig zijn.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in