Categorieën

recepten: Granolabar 

Granolabar

Ingrediënten

  • 150 g assortiment noten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels speltmeel
  • ½ eetlepel bakpoeder
  • 100 g gedroogde vruchten
  • 200 g havervlokken
  • 50 g zaden naar keuze
  • 5 eetlepels honing
  • water
  • pure chocolade

Bewaren

BEWAREN maximaal 5 dagen, in een koekjestrommel in de koelkast

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor op 160 °C
  • 2Doe de noten in je keukenrobot en hak ze fijn of kleiner.
  • 3Klop de eieren en meng er het speltmeel en het bakpoeder goed onder.
  • 4Neem een mengkom, doe er de noten, de gedroogde vruchten, de havervlokken, de zaden, de honing, een scheutje water en het eiermengsel in.
  • 5Meng grondig.
  • 6Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel het noten- mengsel over de schaal en duw goed aan.
  • 7Zet een vijftiental minuten in de oven.
  • 8Rasp of snijd wat chocoladeschilfers.
  • 9Neem de ovenschaal en verdeel de chocolade er gelijkmatig over.
  • 10Zet nog 2 minuutjes in de oven.
  • 11Laat voldoende afkoelen.
  • 12Zet gerust even in de koelkast zodat de chocolade weer krokant wordt.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in