recepten: Geroosterde paprikadip
20 minuten en 30 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- olijfolie
- tiental zongedroogde tomaten
- 1 rode ui
- handvol amandelen
- 50 g harde Italiaanse kaas
Kruiden
- 1 teentje knoflook
- handvol basilicum
- paprikapoeder
- peper en zout
Bewaren
maximaal 2 dagen in de koelkast, in een afsluitbaar glazen potjeBereiding
- 1Verwarm de oven voor op 190 °C.
- 2Snijd de paprika’s in grote stukken, besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet een dertigtal minuten in de oven.
- 3 Laat afkoelen en verwijder het vel.
- 4Pel de rode ui en snijd in grote stukken.
- 5Doe de paprika, de rode ui, de zongedroogde tomaten, de amandelen, het gepelde teentje knoflook, de kaas, het basilicum en de droge kruiden in je blender en mix tot een gladde pasta.
- 6Laat enkele uren in de koelkast afkoelen en serveer met wat fijngesneden amandelen.