Categorieën

recepten: Gemarineerde en gegrilde groenten 

Gemarineerde en gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • enkele groene asperges
  • olijfolie
  • appelciderazijn

Kruiden

  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • handvol basilicum
  • oregano
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bewaren

1 dag in de koelkast

Combi

Serveer met de fetadip

Bereiding

  • 1Snijd de aubergine, de uien en de courgette in dikke plakjes.
  • 2Strooi wat zout op de aubergineschijfjes en laat even rusten. Spoel en dep ze droog.
  • 3Was de paprika’s en snijd ze in vieren, verwijder steel en zaadlijsten.
  • 4Was de asperges en snijd de uiteinden ervan weg.
  • 5Maak de marinade: meng wat olijfolie, appelciderazijn, de knoflook, gehakt basilicum en de droge kruiden.
  • 6Wrijf alle groenten goed in met de marinade.
  • 7Gril de groenten op de BBQ, draai ze één of twee keer om.
  • 8Schik de groenten mooi op een schotel.
  • 9Giet er eventueel nog wat van de resterende marinade over en bestrooi met wat versnipperd basilicum.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in