recepten: Filotaartje met spinazie en pompoen
30 minuten + 45 minuten in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 1 butternutpompoen
- olijfolie
- honing
- handvol pijnboompitten
- 400 g spinazie
- 1 ei
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 100 g feta (2 x 50 g)
- sambal
- filodeeg
Kruiden
- handvol tijm
- handvol munt
- peper en zout
Bewaren
2 dagen, goed afgesloten in de koelkastBereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2Schil de pompoen en snijd hem in stukken.
- 3Verdeel deze over je ovenplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie, honing, peper en zout en enkele takjes tijm.
- 4Zet een dertigtal minuten in de oven, tot het pompoenvlees heerlijk zacht is.
- 5Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin.
- 6Snijd de spinazie in fijne reepjes, alsook de munt en doe deze samen in een kom.
- 7Voeg het ei, de Griekse yoghurt, 50 g feta en de pijnboompitten toe aan de spinazie.
- 8Kruid met peper, zout en sambal (naar believen). Meng goed onder elkaar.
- 9Mix de pompoen samen met de andere 50 g feta en olijfolie.
- 10Kruid indien nodig nog wat bij.
- 11Neem een ovenschaal en smeer deze voldoende in met olie.
- 12Leg het filodeeg in de schaal met de flapjes over de zijkanten, zodat je deze nadien kunt dichtvouwen.
- 13Verdeel het spinaziebeslag over het deeg. Voeg nadien het pompoenbeslag toe.
- 14Sluit af met wat filodeeg en vouw alles dicht.
- 15Bestrijk het filodeeg met olie en zet ongeveer 45 minuten in de oven op 180 °C.