Categorieën

recepten: Filotaartje met spinazie en pompoen 

Filotaartje met spinazie en pompoen

Ingrediënten

  • 1 butternutpompoen
  • olijfolie
  • honing
  • handvol pijnboompitten
  • 400 g spinazie
  • 1 ei
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 100 g feta (2 x 50 g)
  • sambal
  • filodeeg

Kruiden

  • handvol tijm
  • handvol munt
  • peper en zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2Schil de pompoen en snijd hem in stukken.
  • 3Verdeel deze over je ovenplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie, honing, peper en zout en enkele takjes tijm.
  • 4Zet een dertigtal minuten in de oven, tot het pompoenvlees heerlijk zacht is.
  • 5Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin.
  • 6Snijd de spinazie in fijne reepjes, alsook de munt en doe deze samen in een kom.
  • 7Voeg het ei, de Griekse yoghurt, 50 g feta en de pijnboompitten toe aan de spinazie.
  • 8Kruid met peper, zout en sambal (naar believen). Meng goed onder elkaar.
  • 9Mix de pompoen samen met de andere 50 g feta en olijfolie.
  • 10Kruid indien nodig nog wat bij.
  • 11Neem een ovenschaal en smeer deze voldoende in met olie.
  • 12Leg het filodeeg in de schaal met de flapjes over de zijkanten, zodat je deze nadien kunt dichtvouwen.
  • 13Verdeel het spinaziebeslag over het deeg. Voeg nadien het pompoenbeslag toe.
  • 14Sluit af met wat filodeeg en vouw alles dicht.
  • 15Bestrijk het filodeeg met olie en zet ongeveer 45 minuten in de oven op 180 °C.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in