Categorieën

recepten: Fabanaise (vegan mayonaise) 

Fabanaise (vegan mayonaise)

Ingrediënten

  • 3 el kikkererwten sap
  • 1 tl mosterd
  • scheutje appelcider
  • 200 milliliter zonnebloemolie

Kruiden

  • Zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Versnipper wat bieslook in je fabanaise

Bereiding

3 eetlepels aquafaba (kikkererwten sap) = 1 ei

 

  • 1Doe 3 eetlepels van aquafaba (kikkererwten-sap), 1 eetlepel appelciderazijn en 1 theelepel mosterd in een grote kom.
  • 2Klop luchtig met een garde en voeg in een dunne straal 200 milliliter zonnebloemolie toe.
  • 3Blijf kloppen totdat er een mooie dikke mayonaise ontstaat.
  • 4Kruid met zout en eventueel een beetje peper.
Print het recept

Nog meer recepten

1 Comment

  1. Clim

    Ik wil allerminst betweterig overkomen, maar ik zou toch graag aanraden om een goede Griekse olijfolie te gebruiken in plaats van de ‘zonnebloemolie’. Je wilt namelijk niet weten hoe het gros van die (vaak) goedkope olie is verkregen, meestal door chemische extractie.. met alle gevolgen van dien. Tenzij er in België een fabrikant bekend is die schone, daadwerkelijke zonnebloemolie verkoopt natuurlijk.

    Dat terzijde, bedankt voor het fijne recept!
    Groeten uit Nederlands Limburg

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in