Categorieën

recepten: Fabanaise (vegan mayonaise) 

Fabanaise (vegan mayonaise)

Ingrediënten

  • 3 el kikkererwten sap
  • 1 tl mosterd
  • scheutje appelcider
  • 200 milliliter zonnebloemolie

Kruiden

  • Zout

Bewaren

2 dagen, goed afgesloten in de koelkast

Combi

Versnipper wat bieslook in je fabanaise

Bereiding

3 eetlepels aquafaba (kikkererwten sap) = 1 ei

 

  • 1Doe 3 eetlepels van aquafaba (kikkererwten-sap), 1 eetlepel appelciderazijn en 1 theelepel mosterd in een grote kom.
  • 2Klop luchtig met een garde en voeg in een dunne straal 200 milliliter zonnebloemolie toe.
  • 3Blijf kloppen totdat er een mooie dikke mayonaise ontstaat.
  • 4Kruid met zout en eventueel een beetje peper.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in