Categorieën

recepten: Chocolademousse met aquafaba 

Chocolademousse met aquafaba

Ingrediënten

  • ongeveer 125 ml aquafaba (het vocht uit 1 blik kikkererwten)
  • 120 gram chocolade (ik gebruikte biochocolade 70% cacoa)
  • 1 el chiazaad

Bereiding

Hoe meer cacoa, hoe puurder en bitterder je chocolade. Heb je het liever een zachtere chocomousse neem dan de chocolade van jouw voorkeur. Graag wat zoeter? Meng dan wat suiker onder je aquafaba samen met de gesmolten chocolade.

  • 1Doe het kikkererwten sap in je keukenrobot.
  • 2Je moet zeker 10 minuten kloppen wil je een goed opgeklopte mousse krijgen.
  • 3Wanneer je je kom met mousse onderste boven houdt, mag je mousse er niet uitvallen.
  • 4Smelt de chocolade au bain marie en voeg er het chiazaad aan toe.
  • 5Laat even afkoelen. Als de chocolade te warm is, zou het aquafaba mengsel kunnen imploderen.
  • 6Spatel de chocolade voorzichtig onder de opgeklopte aquafaba.
  • 7Verdeel je chocomousse over verschillende kommetjes en laat enkele uurtjes opstijven in de koelkast.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in