Categorieën

recepten: Brownies met spinazie 

Brownies met spinazie

Ingrediënten

  • 120 g ongezouten en gepelde amandelen
  • 150 gr pure chocolade
  • 200 gr rietsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gr speltbloem
  •  1 el ahornsiroop of honing
  • 200 gr verse spinazie
  • snuifje zout
  • 1 tl bakpoeder of natruimbicarbonaat

Bereiding

  • 1Verwarm de oven op 190°.
  • 2Doe de amandelen in je keukenrobot en mix tot je een kneedbare massa hebt.(Dit kan tot 15 min duren).
  • 3Laat ondertussen je chocolade smelten.
  • 4Voeg na het smelten van de chocolade de suiker en siroop toe en meng goed.
  • 5Hak of mix je rauwe spinazie heel fijn en klop je eieren luchtig los.
  • 6Doe de amadelboter samen met de gesmolten chocolade, bloem, bakpoeder, eieren en snuifje zout in je keukenrobot en mix op een lage stand goed onder elkaar.
  • 7Voeg als laatste je spinazie toe en meng nogmaals, nu krijg je een vloeibare massa.
  • 8Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en spreid gelijkmatig uit.
  • 9Deze hoeveelheid is goed voor een bakvorm van 20cm x 20cm.
  • 10Bak de brownies 30 tal min op 190°.
  • 11Controleren met je prikker heeft niet veel zin, want deze komt er nooit schoon uit. 
  • 12Hoe weet je dan of hij klaar is? De bovenkant moet droog zijn en als je de vorm heen en weer schudt, moet hij stevig zijn.
  • 13Zie je hem nog een beetje wiebelen, dan heeft hij nog iets meer tijd nodig.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in