recepten: Brownies met spinazie
30 min en 30 min in de oven
- reacties
Ingrediënten
- 120 g ongezouten en gepelde amandelen
- 150 gr pure chocolade
- 200 gr rietsuiker
- 2 eieren
- 100 gr speltbloem
- 1 el ahornsiroop of honing
- 200 gr verse spinazie
- snuifje zout
- 1 tl bakpoeder of natruimbicarbonaat
Bereiding
Een brownies vol gezonde verrassingen.
- 1Verwarm de oven op 190°.
- 2Doe de amandelen in je keukenrobot en mix tot je een kneedbare massa hebt.(Dit kan tot 15 min duren).
- 3Laat ondertussen je chocolade smelten.
- 4Voeg na het smelten van de chocolade de suiker en siroop toe en meng goed.
- 5Hak of mix je rauwe spinazie heel fijn en klop je eieren luchtig los.
- 6Doe de amadelboter samen met de gesmolten chocolade, bloem, bakpoeder, eieren en snuifje zout in je keukenrobot en mix op een lage stand goed onder elkaar.
- 7Voeg als laatste je spinazie toe en meng nogmaals, nu krijg je een vloeibare massa.
- 8Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en spreid gelijkmatig uit.
- 9Deze hoeveelheid is goed voor een bakvorm van 20cm x 20cm.
- 10Bak de brownies 30 tal min op 190°.
- 11Controleren met je prikker heeft niet veel zin, want deze komt er nooit schoon uit.
- 12Hoe weet je dan of hij klaar is? De bovenkant moet droog zijn en als je de vorm heen en weer schudt, moet hij stevig zijn.
- 13Zie je hem nog een beetje wiebelen, dan heeft hij nog iets meer tijd nodig.