Categorieën

recepten: Bladerdeegpizza 

Bladerdeegpizza

Ingrediënten

  • vers bladerdeeg
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 250 g ricotta
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten
  • handvol rucola

Kruiden

  • basilicum
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • oregano

Bewaren

1 dag in de koelkast

Combi

Versnipper wat rauwe ham over de pizza.

Bereiding

DEEGTIP
Neem een vork en prik veel gaatjes in het vel deeg. Blijf met de vorkpunten weg van de rand van het bladerdeeg. Zo krijg je een luchtige, krokante opstaande pizzarand en een vlakke maar toch krokante bodem.

  • 1Haal het bladerdeeg 20 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • 2Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 3Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • 4Rol het bladerdeeg open op je bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
  • 5Snijd de tomaat, de avocado en basilicum fijn en meng onder de ricotta.
  • 6 Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • 7Bestrijk het bladerdeeg met dit mengsel.
  • 8Snijd de paprika’s en de sjalotten in fijne ringen.
  • 9Verdeel die over de pizza en strooi er wat oregano overheen.
  • 10Plaats de pizza ongeveer 30 minuten in de oven.
  • 11Klaar? Werk af met de rucola.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in