Categorieën

recepten: Bhajis 

Bhajis

Ingrediënten

  • 450 g uien (rood, wit of gemengd)
  • 120 g kikkererwtenmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • beetje water
  • arachideolie om in te frituren

Kruiden

  • chilipoeder
  • kurkuma
  • 2 kleine groene chilipeper
  • zout
  • komijnpoeder
  • korianderpoeder
  • verse koriander
  • 1 knoflookteentje
  • 3 cm gember

Bewaren

1 dag in de koelkast

Combi

Heerlijk als tapas of bij je groentjes

Bereiding

Onion Bhaji, ook wel onion pakora genoemd, heerlijk typisch indisch gerechtje.

  • 1Schil de uien en halveer ze.
  • 2Snij ze in dunne plakken zodat je halve ringen hebt.
  • 3Doe de uien in een kom met wat zout, geraspte gember, geperst knoflookteentje en fijn gesneden groene chilipeper (pitjes verwijderen).
  • 4Meng alles goed met je handen en kneed zachtjes de uien, zodat de ringen goed loskomen van elkaar en alles goed gemengd is.
  • 5Laat het nu 10 minuten rusten, zodat de uien wat zachter worden door het zout.
  • 6Verwarm ondertussen de olie in een geschikte pan.
  • 7Voeg de fijngesneden koriander toe aan de uien.
  • 8Meng in een andere kom het kikkererwtenmeel, bakpoeder en alle droge kruiden.
  • 9Voeg dit droge mengsel toe aan de uien en roer alles met een lepel goed door.
  • 10Voeg een scheutje water toe en meng goed tot alles goed aan elkaar plakt.
  • 11Vorm met je handen kleine pakketjes.
  • 12Deze hoeven niet perfect te zijn, een paar uitsteeksels zorgen bij het bakken voor meer knapperigheid.
  • 13Voeg de bahjis voorzichtig aan de hete olie toe.
  • 14Bak er niet teveel tegelijk.
  • 15Bak ze ongeveer 3 minuten, draai ze gerust eens om.
  • 16Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in