recepten: Bhajis
30 minuten
- reacties
Ingrediënten
- 450 g uien (rood, wit of gemengd)
- 120 g kikkererwtenmeel
- 1/4 tl bakpoeder
- beetje water
- arachideolie om in te frituren
Kruiden
- chilipoeder
- kurkuma
- 2 kleine groene chilipeper
- zout
- komijnpoeder
- korianderpoeder
- verse koriander
- 1 knoflookteentje
- 3 cm gember
Bewaren
1 dag in de koelkastCombi
Heerlijk als tapas of bij je groentjesBereiding
Onion Bhaji, ook wel onion pakora genoemd een heerlijk typisch Indisch gerechtje.
- 1Schil de uien en halveer ze.
- 2Snij ze in dunne plakken zodat je halve ringen hebt.
- 3Doe de uien in een kom met wat zout, geraspte gember, geperst knoflookteentje en fijn gesneden groene chilipeper (pitjes verwijderen).
- 4Meng alles goed met je handen en kneed zachtjes de uien, zodat de ringen goed loskomen van elkaar en alles goed gemengd is.
- 5Laat het nu 10 minuten rusten, zodat de uien wat zachter worden door het zout.
- 6Verwarm ondertussen de olie in een geschikte pan.
- 7Voeg de fijngesneden koriander toe aan de uien.
- 8Meng in een andere kom het kikkererwtenmeel, bakpoeder en alle droge kruiden.
- 9Voeg dit droge mengsel toe aan de uien en roer alles met een lepel goed door.
- 10Voeg een scheutje water toe en meng goed tot alles goed aan elkaar plakt.
- 11Vorm met je handen kleine pakketjes.
- 12Deze hoeven niet perfect te zijn, een paar uitsteeksels zorgen bij het bakken voor meer knapperigheid.
- 13Voeg de bahjis voorzichtig aan de hete olie toe.
- 14Bak er niet teveel tegelijk.
- 15Bak ze ongeveer 3 minuten, draai ze gerust eens om.
- 16Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.