Categorieën

recepten: Bananen-blauwebessenbrood 

Bananen-blauwebessenbrood

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • handvol blauwe bessen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 200 g boekweitmeel
  • 4 eetlepels sesamzaadjes en/of andere zaadjes
  • 2 eetlepels ahornsiroop of honing
  • ½ theelepel natriumbicarbonaat voor voeding
  • havervlokken

Kruiden

  • zout

Bewaren

5 dagen, in de koelkast (of vries in)

Bereiding

HOE WEET JE OF JE BROOD KLAAR IS?
Dit kun je controleren door met een mes in je brood te prikken. Als het mes er droog uitkomt, is het gaar!

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2Mix de bananen en de bessen samen met de yoghurt.
  • 3Klop de eieren zachtjes los en schenk de melk erbij.
  • 4Voeg het boekweitmeel, de zaadjes, de honing en je fruityoghurt toe.
  • 5 Voeg er een snuifje zout en het natriumbicarbonaat voor voeding bij en meng het beslag
  • 6Vet een cakevorm in en schenk het beslag erin.
  • 7Werk af met havervlokken.
  • 8Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 9Bewaar het brood in je koelkast, dan zal het nog smeuïger worden.
  • 10Serveer dit lauw met een bolletje ijs en je hebt een heerlijk dessertje.
Print het recept

Nog meer recepten

Geef een reactie

Verplichte velden *

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in