Categorieën

De Flexikok, veggie meets vlees & vis

Samen eten, is samen delen

Ook in dit nieuwe inspiratieboek zet de Flexikok de wereld weer op zijn kop.
Heerlijke combinaties van groentjes, vruchten en kruiden vormen immers een puur, volwaardig en gezond basisgerecht, gepresenteerd als tapas of op de grill. Heel wat recepten zijn natuurlijk ook perfect te combineren met een stukje vis of vlees voor wie dat wenst.
In De Flexikok meets vlees en vis kan alles. Zolang je maar blijft genieten! Van de rijkdom aan zomerse smaken, van de pracht aan kleuren op je bord en van het plezier om te delen…

Tapas: van insectenpreventie tot sociaal genotsmiddel

Tapas kent iedereen: een assortiment van vlugge hapjes en kleine gerechten die symbool staan voor een relaxte levensstijl. In essentie gaat het immers om genieten en samenzijn met vrienden en familie. Van oorsprong zijn tapas Spaans. Ze werden aanvankelijk aangeboden als een soort aperitiefhapje om je drank af te dekken tegen insecten. Vandaag zijn tapas uitgegroeid tot een
volwaardige maaltijd, in tal van vormen, kleuren en smaken. Tapas vind je in elke mediterrane cultuur terug: in Griekenland noemt men ze mezze, in Italië serveren ze de bekende en overheerlijke antipasti. Ook bij Japanse sushi geldt hetzelfde principe: samen delen. Want is er iets heerlijkers dan aan tafel, omringd door je geliefden, een grote schotel boordevol hapjes en groentjes te delen? Lekker gecombineerd met een stukje vlees of vis voor wie dat wenst.

BBQ: meer dan een zomergril(l)

De oorsprong van de barbecue? Die moeten we zoeken bij de indianen die in het Caraibische gebied leefden. Zij gebruikten de barabicu – het ‘heilige vuurbed’ – om vlees langzaam te roosteren, zodat het langer houdbaar bleef. Vooral voor varkensvlees was dat de oplossing om snel bederf te voorkomen. Vandaag is barbecueën bij ons uitgegroeid tot een puur sociaal gebeuren.
Buiten eten, vrij kunnen rondlopen en zitten of staan bij wie je maar wilt… het is weer eens wat anders. Niet alleen in de zomer, steeds meer wordt ook ’s winters de BBQ aangestoken. Maar zomer, winter, lente of herfst… barbecueën doe je nooit alleen. Ook grillen is immers altijd delen!

Heerlijke gerechten voor iedereen en eenvoudig te bereiden, dat vind je terug in De Flexikok. De recepten vertrekken vanuit groenten en fruit en laten zich combineren met verschillende vruchten en kruiden wat verrassende en overheerlijke combinaties oplevert. Bovendien leent elk gerecht zich tot een unieke & smaakvolle combinatie met vlees of vis. Meer weten? Bestel hier!

Blijf op de hoogte

Je bent succesvol ingeschreven
Geef een geldig e-mailadres in